Voorgerecht

broccoli als voorgerecht

Broccolisoep 1

500 G broccoli wassen, de stelen in plakjes snijden, de rest in roosjes verdelen.
Kook de broccoli vervolgens 5 min. in ½ liter kippebouillon en schep vervolgens de broccoli met een schuimspaan uit de bouillon.
Eventueel pureren en tot gebruik wegzetten.

4 Dl. melk, 250 g hamblokjes, (eventueel) zout en peper aan de bouillon toevoegen.
Het geheel aan de kook brengen, de broccoli weer toevoegen en tot slot 1 dl. slagroom erbij doen.
De soep doorwarmen, maar niet laten koken.

Elk bord soep met een el. geraspte kaas garneren.

Print dit recept

Boodschappenlijstje

  • 500 g broccoli
  • ½ liter kippebouillon
  • 4 dl. melk
  • 250 g hamblokjes
  • 1 dl. slagroom
  • geraspte kaas