Taart

Groentetaart met gorgonzola

Verwarm de oven voor op 225 °C.
Boven een kom 150 g bloem met wat zout zeven.
100 g Koude boter of margarine toevoegen en met 2 messen door de bloem snijden.
125 g Kwark erdoor scheppen tot een samenhangend deeg ontstaat.
Aanrecht en deegroller bestrooien met bloem.
Deeg met deegroller uitrollen tot een dunne lap.
Lap in drieën vouwen en opnieuw uitrollen.
Herhaal dit.
Deeglap weer opvouwen en afgedekt in de koelkast minstens 1 uur laten rusten.

Intussen 600 g broccoli wassen en kleinsnijden.
½ Koolraap wassen en in blokjes snijden.
In twee afzonderlijke pannen broccoli en koolraap in weinig water met zout in ca. 5 min. koken.
Groenten afgieten.

2 Rode paprika's wassen en in kleine stukjes snijden.

Rechthoekige taartvorm van 20 bij 30 cm invetten.
Vorm met deeglap bekleden.
2 el paneermeel over de bodem strooien.
Groenten in de lengte in rijtjes naast elkaar rangschikken.

In pannetje 2 dl slagroom verhitten.
200 g Gorgonzola in stukjes snijden en aan de slagroom toevoegen.
Al roerende laten smelten.
Gorgonzolasaus iets laten afkoelen.
4 Eieren, zout, peper en 2 el tijm erdoor roeren.

Gorgonzolasaus erover schenken.
Taart in het midden van de oven in ca. 35 min. bakken.

Print dit recept

Boodschappenlijstje

  • 600 g broccoli
  • 150 g bloem
  • 100 g koude boter of margarine
  • 125 g kwark
  • ½ koolraap
  • 2 rode paprika's
  • 2 dl slagroom
  • 200 g gorgonzola
  • 4 eieren
  • zout, peper en 2 el tijm