Taart

broccolitaart

Camemberttaart met broccoli en cashewnoten

Verwarm de oven voor op 200 °C.
In een kom 225 g kwark losroeren met 3 el olie.
225 G bloem en een ½ el zout erboven zeven en erdoor roeren.
Met koele handen snel tot een soepel deeg kneden.
Aanrecht en deegroller bestrooien met (2el) bloem.
Met deegroller deeg uitrollen tot ronde lap van ca. ½ cm dik.
Een springvorm (Ø 26 cm) hiermee bekleden.
Deeg goed aandrukken.
Bodem bestrooien met paneermeel.
Tot gebruik afgedekt in de koelkast zetten.

300 g Broccoli wassen en schoonmaken. Stronken in plakjes snijden. Roosjes in kleine stukken snijden.
De broccoli voorkoken. De steeltjes 10 min., de roosjes 5 min.
Daarna afgieten en goed laten uitlekken.

In een kommetje 2 eieren loskloppen met zout, peper en 4 el slagroom.
10 Sprietjes bieslook erboven fijnknippen en erdoor roeren.
100 g Cashewnoten grof hakken.
250 g Camembert in kleine stukjes snijden.

Broccoli op taartbodem rangschikken.
Camembert erover verdelen.
Cashewnoten erover strooien.
Slagroommengsel erover schenken.

Op rooster onder het midden van de oven in ca. 40 min gaar en goudbruin bakken.
Taart uit de oven nemen en ca. 10 min laten staan alvorens de vorm te verwijderen.

Print dit recept

Boodschappenlijstje

  • 225 g kwark
  • 225 g bloem
  • ½ el zout
  • paneermeel
  • 300 g Broccoli
  • 2 eieren
  • 4 el slagroom
  • 10 Sprietjes bieslook
  • 100 g Cashewnoten
  • 250 g Camembert