Ovengerechten

Gegratineerde broccoli-courgette schotel

De oven op 220 °C voorverwarmen.
800 G aardappelen in blokjes gesneden in 10 min. gaar koken.
Kook 500 g broccoli voor. De steeltjes 10 min., de roosjes 5 min.
Daarna afgieten en goed laten uitlekken.

Snijd 2 courgettes in schijfjes en verdeel ze in vieren.
Bestrooi ze met wat zout en laat ze uitlekken.

Vet een ovenschaal in en leg de aardappelen en groenten erin.

Snijd 200 g blauw geaderde kaas (bijv. Roquefort, Gorgonzola of Castelli bleu) in stukjes en leg deze er bovenop.
Neem 100 ml slagroom en voeg hier wat peper aan toe.
Schenk de room over de schotel.

Het gerecht 15 min. in de oven plaatsen.

Print dit recept

Boodschappenlijstje

  • 500 g broccoli
  • 800 G aardappelen
  • 2 courgettes
  • 200 g blauw geaderde kaas
  • 100 ml slagroom