Ovengerechten

Broccolischotel met gehakt

De oven op 260 °C voorverwarmen.
600 G aardappelen koken.
Met de mixer goed pureren.
Voeg 2 dl. kokende melk, 30 g boter, peper, zout en muskaat toe.
Er ontstaat nu een dunne aardappelpuree.
Voeg tenslotte een ei toe en klop de puree zeer luchtig.

Kook 3 ons broccoli voor.
De steeltjes 10 min., de roosjes 5 min.
Daarna afgieten en goed laten uitlekken.

Kruid 3 ons rundergehakt met peper, zout, muskaat, ½ tl gember en 1 tl paprikapoeder.
Bak het gehakt rul en voeg daarna een gesnipperde ui en een tnt. knoflook toe.
Voeg 2 dl bouillon en een blikje tomatenpuree toe.
Meng het gehaktmengsel met de broccoli.

Vet een ovenschaal in en breng het broccoli-gehaktmengsel hierin over.
Schep de puree hierover en strooi er tenslotte 50 g geraspte kaas overheen.
Het gerecht 15 min. in de oven plaatsen.

Print dit recept

Boodschappenlijstje

  • 3 ons broccoli
  • 600 G aardappelen
  • peper, zout, gember, paprikapoeder en muskaat
  • 1 ei
  • 3 ons rundergehakt
  • melk, bouillon
  • tomatenpuree
  • ui, knoflook
  • boter
  • 50 g geraspte kaas