Ovengerechten

Gegratineerde broccoli met bloemkool

Snijd 250 g broccoli en een kleine bloemkool in roosjes.
Breng water aan de kook en voeg hier de roosjes aan toe.
Na 1 min. 2 geschrapte worteltjes in plakjes toevoegen.
De groenten nog 2 min. laten koken en daarna afgieten en goed laten uitlekken.

Vervolgens de groenten in een ovenschaal doen.
Voeg hier 150 g doperwten (diepvries) aan toe.

Maak een saus door 2 tl zonnebloemolie te verhitten.
1 El bloem toevoegen en 1 min. onder voortdurend roeren koken.
Voeg langzaam al roerende 2 dl melk en een ½ dl. bouillon toe.
Aan de kook brengen en al roerende 3 min. laten koken.
Voeg 50 g geraspte kaas toe.

Giet de saus over de groenten.
Nogmaals 50 g geraspte kaas erover strooien en het gerecht in ± 10 min. in de oven (180 °C) gratineren.

Print dit recept

Boodschappenlijstje

  • 250 g broccoli
  • een kleine bloemkool
  • 2 worteltjes
  • 150 g doperwten (diepvries)
  • zonnebloemolie, bloem,
  • 2 dl melk, ½ dl. bouillon
  • 50 g geraspte kaas