Ovengerechten

Broccoli in bladerdeeg

De oven op 200 °C voorverwarmen.

Ontdooi 4 plakken bladerdeeg.
Rol het deeg uit tot een plak van ± 27 × 25 cm.
Snijd 1 grote stronk broccoli en een halve kleine bloemkool in roosjes.
Kook ze in 8 à 10 min. gaar.
1 Gesnipperde ui en 1 tnt knoflook fruiten.
2 El bloem toevoegen 2½ dl melk al roerend langzaam toevoegen en aan de kook brengen.
2 El. geraspte parmezaanse kaas, broccoli en bloemkool toevoegen.

Leg de vulling op het deeg, maar laat de randen vrij.
Strooi 1 kop mozzarella over de vulling.
Bevochtig de randen van het deeg en rol het dicht.
Bestrijk het bladerdeeg met eigeel.
Leg de rol met de naad naar beneden ca. 30 min. in de oven.

Print dit recept

Boodschappenlijstje

  • 1 grote stronk broccoli
  • 4 plakken bladerdeeg
  • een halve kleine bloemkool
  • 1 ui en 1 tnt knoflook
  • bloem, melk
  • 2 El parmezaanse kaas
  • 1 kop mozzarella
  • eigeel