Broccoli, een gezonde groente.....

Broccoli, wat zit erin?.....

Broccoli bevat veel vezels, is mineraalrijk (calcium, kalium) en bevat veel vitamines. Namelijk; Voedingswaarde per 100 gram Broccoli:
Top

Top 10

Er zijn de afgelopen jaren verschillende studies geweest naar de gezondheidsaspecten van oa broccoli.

Top-10 gezonde voeding

Groenten zijn gezond en horen iedere dag bij je dagelijkse voeding. Bij voorkeur 2 ons per dag, overeenkomt met 3 a 4 grote opscheplepels.

Bron: Gezondheid.rubriek.nl

Top-10 gezonde voeding

Dat de groenten en fruit veel goede voedingstoffen bevatten is al lang bekend. Maar onderstaande producten staan echt aan de top omdat ze vol zitten met gezonde vitaminen en mineralen.

Bron: Gezondheid.rubriek.nl

Top 10 gezonde groenten, 14/04/1999

Op basis van een studie naar de voedingswaarde van groente heeft de universiteit van Californië een top tien van gezonde groenten samengesteld.
Er werd gekeken naar vitaminen als vitamines A, B en C en mineralen als kalium, calcium, ijzer en thiamine.

Voor een gezond menu hieronder de top-tien gezonde groenten:

Groenten en Fruit 09/04/99
Bron: AgriHolland, nieuws
Dit artikel is inmiddels alleen nog maar toegankelijk voor abonnees

Top

Kopen en bewaren

Tegenwoordig is broccoli eigenlijk het hele jaar door verkrijgbaar. De oogstperiode van Nederlandse broccoli vindt plaats van juli tot begin november.
Van de Nederlandse broccoli kwam in 2001:
Bron: bejo.nl

Bewaar broccoli in de koelkast 2-5 dagen. Maak broccoli schoon door de stengel, blaadjes en roosjes goed af te spoelen. Schil eventueel de ondereinden van de stengels.

Snijd voor het invriezen iets van de houtige steel af. Verdeel de broccoli in roosjes en snijd de stelen in stukken van 4 cm. Blancheer de broccoli alvorens in te vriezen gedurende 3 min. Ingevroren is broccoli 12 maanden houdbaar.
Top

Broccoli goed voor het geheugen

LONDON - Bepaalde groentesoorten, met name broccoli, kunnen het geheugen een oppepper geven. Dat blijkt uit een Brits onderzoek van King's College London, waarvan de resultaten vandaag bekend worden gemaakt tijdens het een Brits farmaceutisch conferentie in Manchester.
Dit artikel verscheen o.a. op: www.psycholoog.net

Top

Broccoli smeren tegen kanker

Een smeerseltje van broccolipap beschermt muizen tegen huidkanker, en drie keer per week kool op het menu vermindert de kans op borstkanker.
Lees het volledige artikel op het: Noorderlicht Weblog
datum: 01.11.05

Top

Broccoli helpt longen schoon te houden

Het is al langer bekend dat broccoli verschillende ziektes tegengaat, maar nu blijkt dat broccoli nog meer voordelen heeft. Deze zeer gezonde groente helpt onze longen schoon te houden.
Lees het volledige artikel op het: www.happynews.nl
datum: 13.06.13

Top

Barack Obama: "Broccoli is mijn lievelingsgroente"

Barack Obama houdt van broccoli. Sterker nog, broccoli is zijn lievelingsgroente. De Amerikaanse president zei dit tijdens een onaangekondigd bezoek aan het "Staatsdiner voor Kinderen", gehouden in de East Room van het Witte Huis.
Lees het volledige artikel op het: http://www.deredactie.be/
datum: 10.07.13

Top