Basisgerechten

Michaels Broccolistamppot met kaassaus

600 G broccoli schoonmaken en hier alleen de roosjes van gebruiken.
Schil en snijd de gewenste hoeveelheid aardappels.
Breng de aardappels aan de kook en voeg na 10 min. de broccoli toe.
Wanneer de aardappels gaar zijn, het geheel afgieten en stampen.

Maak een kaassaus.
Smelt 25 g margarine, roer hier 3 el. bloem doorheen.
Giet hier 1¼ dl melk bij en roer dit tot een gladde massa.
Voeg daarna nogmaals goed roerend 1¼ dl melk toe.
Laat de saus 5 min. zacht doorkoken.
Maak de saus op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
Voeg tot slot 50 g geraspte kaas toe.

Print

Boodschappenlijstje

  • 600 g broccoli
  • aardappels
  • 25 g margarine
  • 3 el. bloem
  • 2½ dl melk
  • zout, peper en nootmuskaat
  • 50 g geraspte kaas